Biomed II van start

  • 5 min.
  • internationaal
  • Wetenschap

Op 15 december 1994 is de eerste oproep gepubliceerd voor onderzoeksvoorstellen voor deel twee van het Europese onderzoekprogramma Biomedisch & Gezondheidsonderzoek (Biomed II). Tot 1998 stelt de Europese Unie 336 miljoen ECU - ruim 800 miljoen gulden - beschikbaar voor dit programma, dat is bedoeld om internationale samenwerking in het onderzoek te stimuleren.

Biomed is één van de onderzoeksprogramma's binnen het Europese Vierde Kaderprogramma, opgezet om de concurrentiepositie van Europa te bestendigen tegenover vooral de Verenigde Staten en Japan. De EU wil dit bereiken door het kennisniveau in Europa te verhogen, en stelt daarom geld beschikbaar voor onderzoek waarin de lidstaten hun krachten bundelen.
Het officiële doel van Biomed is 'de doeltreffendheid van onderzoek en ontwikkeling op het gebied van geneeskunde en gezondheid' te verbeteren. Het programma omvat een scala aan onderzoeksgebieden: van AIDS tot het menselijk genoom, farmaceutisch en hersenonderzoek en onderzoek voor de gezondheidszorg. &ellipsis;

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?