Het specialisme farmaceutische geneeskunde, deel 3

Het Geneesmiddel als Beroep

  • 4 min.
  • Beroepsuitoefening
  • Geneesmiddelen

In voorgaande afleveringen van De Psychiater werd de totstandkoming en het actualiseren van de 1 B tekst voor wat betreft het veiligheidsaspect belicht. In deze derde en laatste bijdrage wordt ingegaan op het aspect effectiviteit en de rol van de farmaceutisch arts bij het onderbouwen van de indicatie en werking van een geneesmiddel.

Een groeiend aantal afgestudeerde artsen kiest aan het eind van hun opleiding niet meer voor de individuele patiënt maar voor het geneesmiddel. Deze farmaceutisch arts verruilt in zekere zin het voorschrijven van een geneesmiddel aan een individuele patiënt voor het 'voorschrijven' van een (meestal) nieuw geneesmiddel aan een populatie.
Omdat in de naaste toekomst de informatievoorziening rond het geneesmiddel van toenemend belang zal zijn bij farmaca-therapeutische keuzes van de klinisch-practicus en omdat de farmaceutisch arts een steeds belangrijkere rol zal gaan spelen bij het tot stand komen van die informatie, lijkt het zinvol om wat meer inzicht te geven in het werkgebied van die farmaceutisch arts.

NIFEDIPINE FOR SEVERE AORTIC REGURGITATION

&ellipsis;

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?