Bericht van de Commissie Nascholing en Herregistratie

Het creëren van een draagvlak

  • 3 min.
  • Nascholing
  • Wetenschap

Op de voorpagina van De Psychiater nr. 10 werd melding gemaakt van de activiteiten van de Commissie Nascholing en Herregistratie. Drs. A. Korzec, namens de CWA lid van deze commissie, schetst de punten van aandacht van een organisatie die de nascholingsverplichting en kwaliteit van cursussen reguleert.

Verandering en vernieuwing van diagnostiek en behandelmogelijkheden binnen de psychiatrie maken dat elke psychiater zich regelmatig zou moeten bijscholen. In de eerste plaats is dit de verantwoordelijkheid van de individuele beroepsbeoefenaar. Daarnaast is bij- of nascholing ook belangrijk voor de beroepsvereniging, voor de ziektekostenverzekeraars en voor de overheid, onder meer omdat gebrekkig functionerende psychiaters de beroepsgroep en de patiënten schade kunnen berokkenen. De eis tot nasscholing is ook bij wet verplicht.

WIJZE VAN NASCHOLING

Verreweg de meest effectieve en goedkope manier om goed op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op ons vakgebied is om regelmatig vaktijdschriften te lezen en op lokaal niveau met collega's over patiënten te overleggen. &ellipsis;

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?