Corsendonk cursus

  • 5 min.
  • Dagboek
  • Opleiding

Van 29 januari t/m 4 februari 1995 werd, al weer voor de 10e keer, in Oud-Turnhout (B) door de Stichting Bevordering Klinisch Onderzoek in de Psychiatrie (BKOP) de Corsendonk cursus georganiseerd, een cursus voor a.s. onderzoekers in de psychiatrie. R.H. Zuijderhoudt, psychiater in het APZ Endegeest, was op basis van zijn achternaam die met een Z begint, de 200ste deelnemer aan deze inmiddels vermaarde cursus. De Psychiater vroeg hem een dagboek bij te houden.

Zondag

In de priorij Corsendonk wijst een pijl naar' onthaal' - veel toepasselijker dan 'receptie' -. Psychiatrisch Nederland is een klein wereldje, zo blijkt weer. Bij het voortreffelijke diner geeft Nolen een opdracht: schrijf een kort dagboek en lever dat aan 't eind van de cursus in. OK.
Van Kempen blijkt de prior, geeft uitleg en is 'geen kleuterjuffrouw'. Hij lijkt overigens de voor omgang met medici aanbevelingswaardige scholing in orthopedagogiek te hebben genoten: tijd is tijd. De cursusleiders hebben merkbaar voorpret. Het obligate 'rondje iets over jezelf vertellen' blijft gelukkig achterwege, er wordt wel naar motieven gevraagd. Onderzoek is Leuk en Goed, Publiceren Moet. Een cursus Vinologie is niet voor geheelonthouders, dus wie niet van Onderzoek houdt...

Maandag

&ellipsis;

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?