Controle van de emotie

  • 3 min.
  • Hobby
  • Portret

Ook psychiaters hebben hobbies. Soms gaan deze verder dan een willekeurige vrijetijdsbesteding en worden het passies. Na imker Kuilman, palingvisser Hoetmer, SF-auteur Hellinga en geitenfokker Hooijer nu Frank Koerselman over de thrill van gevaar.

Hij ruikt liever motorolie dan frisse boslucht. Uit zijn Volvo 340 haalt hij wat er in zit. 'Mijn passagiers zijn het er niet altijd mee eens, maar ik vind dat ik beheerst en verantwoord rijd. Achter het stuur van een auto gaat het om concentratie. Ongelukken worden niet alleen veroorzaakt door te hard rijden. Ook te langzaam rijden en onzeker weggedrag kunnen leiden tot gevaarlijke situaties in het verkeer.'
Frank Koerselman is een gepassioneerd liefhebber van de racewereld, in het bijzonder die van de Formule 1. In 1961 zag hij als 14-jarig jongetje zijn eerste race op de zwart-wit televisie van de buren. Nu nog kan hij het verloop van die wedstrijd reproduceren. Zijn jongensdroom - coureur worden - ging niet in vervulling. Gebrek aan financiƫle middelen en onwillige ouders waren hieraan debet. De passie bleef.

&ellipsis;

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?