INTERVIEW MET PROF. DR. W.J. SCHUDEL

'Psychiatrie in de volle breedte is welkom'

  • 6 min.
  • Portret
  • Universiteit

Het onderstaand gesprek met prof.dr. W.J. Schudel, hoogleraar psychiatrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, is het vijfde van een serie interviews met afdelingshoofden van universitaire klinieken. De gesprekken gaan over de patiëntenzorg, de opleiding, het onderwijs en het onderzoek aan hun universiteit en vakgroep.

Prof. dr. W.J. Schudel gaat er voor zitten: sigaar erbij, koffie erbij. Zijn vakgroep is misschien niet de grootste, maar er is wel een goede produktie aan onderzoek. Bijna iedereen doet naast het klinische werk wel onderzoek, dat maakt het werken veelzijdig en aantrekkelijk. Maar het belangrijkste is toch de patiëntenzorg, daar draait het allemaal om.

Waaruit bestaat de patiëntenzorg op uw afdeling?

'Op een universitaire afdeling zoals de onze is de fundering van alles de patiëntenzorg. Er is geen topzorg mogelijk zonder die fundering. Je kunt geen goed onderwijs en goed onderzoek garanderen als de patiëntenzorg niet van hoge kwaliteit is. Dat is je eerste opdracht als je de toets van kritiek wilt blijven doorstaan en als je wilt dat verwijzers je serieus nemen. &ellipsis;

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?