KNMG-congres Medici en (nieuwe?) Media

  • 5 min.
  • Media & Cultuur

Medici en (klassieke) media hebben niet altijd een goede relatie, zo bleek tijdens het KNMG-congres dat op 25 november jl. plaats vond in het Utrechtse Jaarbeurs Congrescentrum. Tijdens het ochtendprogramma werd duidelijk dat artsen op de verkeerde manier in foute televisieprogramma's optreden, dat communicatie met de patiƫnten vaak verre van vlekkeloos verloopt en dat medici zich irriteren aan berichtgeving over hun vakgebied. Reden te meer om krachtdadig en accuraat om te gaan met media die momenteel hun intrede doen: CD-Rom, telematica en shareware. Wat had het de KNMG-bijeenkomst op dit terrein te bieden?

De CD-Roms die gedemonstreerd werden, waren op een enkele uitzondering na niet geschikt voor professioneel gebruik. De CD-Rom die het KNMG had uitgebracht, toont een logo dat op de tonen van een eentonig melodietje zweeft door de Domus Medica in Utrecht. Omdat deze demoversie reeds na vijf minuten vastloopt ('Er wordt gewerkt aan het oplossen van deze storing', aldus een KNMG-woordvoerder) is het moeilijk een oordeel te vellen. Het programma behoort in de vorm van vraag en antwoord informatie te geven over de gedragsregels.
Andere CD-Roms die gedemonstreerd werden, bleven qua niveau vaak ver onder het acceptabele. Een uitzondering werd gevormd door de CD-Derma van Janssen-Cilag. Mooie afbeeldingen, diverse ingangen om te zoeken en duidelijke uitleg. Interactiviteit en hoogwaardige afbeeldingen zijn eisen die aan goede CD-Roms gesteld mogen worden.

&ellipsis;

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?