Medische professie ontdekt Internet

  • 5 min.
  • Media & Cultuur

Wat bezielt een arts om een eigen site op Internet te gaan maken? Waarom al die inspanning op een medium dat zo nieuw en onbekend is? Welke reden is er om je te verdiepen in een programmeertaal als HTML en waartoe dient een eigen site? Drie specialisten, die ieder een eigen site hebben gemaakt, aan het woord over hun motivatie om Internet niet alleen te benutten als informatie- en communicatiebron, maar ook als medium om hun eigen kennis te profileren.

Het Web en e-mail zijn de bekendste functies van Internet. Met het Web wordt de verzameling van alle (tientallen miljoenen) informatiepagina's bedoeld die op Internet zijn geplaatst. Er is geen centrale organisatie die toezicht houdt op al die informatie: iedereen die een aansluiting heeft op Internet kan zijn eigen informatie toevoegen. Meestal gebeurt dat in de vorm van een eigen site.
Een site is een collectie pagina's gemaakt door één persoon of organisatie. Die pagina's worden meestal opgebouwd in een bepaalde vaste boomstructuur. De bezoeker komt binnen op de homepage en kan van daaruit eenvoudig de weg vinden naar de andere informatie op de site.

Cardiologie en jazz

http://www.worldaccess.nl/- robrijn/rob.htm&ellipsis;

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?