Voor elk wat wils op de APA

  • 6 min.
  • Opinie

Begin juni vindt in Toronto het jaarlijkse congres plaats van de American Psychiatrie Association. Zoals altijd brengen veel collega's een bezoek aan de bijeenkomst. Gesteld mag worden dat het congres een bepaalde mate van invloed heeft op de werk- en denkwijze van de Nederlandse psychiater.

A.J.M. van Balkom, Psychiatrisch Centrum Amsterdam

Het congres is zonder meer een bezoek waard. Met zo'n tienduizend collega's zoek je in het vijftigvoudige parallelprogramma onderwerpen waarin jij dat jaar bijgeschoold wilt worden. Dagelijks zijn discussiegroepen, cursussen, nieuw onderzoek, symposia, posters, workshops en lezingen door beroemdheden geprogrammeerd. In een Meet the expert-programma blijjken deze beroemdheden goed benaderbaar en toegankelijk voor vragen en commentaar. 
De Amerikaanse psychiatrie beïnvloedt de Nederlandse in grote mate. Van Amerikaanse origine zijn de DSM, een enorme hoeveelheid uitstekend wetenschappelijk onderzoek en de nu ook hier gestarte richtlijnontwikkeling. Op dezelfde manier is het congres voor Nederland bepalend. Ons Voorjaarscongres is er immers naar gemodelleerd.&ellipsis;

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?