Advies tot stopzetting omgangsregeling blijkt onterecht

  • 10 min.
  • Maatschappij
  • Medisch tuchtcollege

Het Centraal Medisch Tuchtcollege heeft een uitspraak gedaan over het behandeladvies van een psychiater dat gevolgen heeft gehad voor de omgangsregeling van de klager, een gescheiden vader, met zijn zoon. De uitspraak van het tuchtcollege wordt van commentaar voorzien door N. Moleman, van het Lorentzhuis te Haarlem.

Het Centraal Medisch Tuchtcollege heeft het navolgende overwogen en beslist op het door A., klager/appellant wonende te B., ingestelde hoger beroep van de beslissing van het Medisch Tuchtcollege te Groningen van 7 november 1996, door appellant ontvangen op 8 november 1996, waarbij zijn klacht tegen C., psychiater wonende te E., is afgewezen.

1. Het Centraal Medisch Tuchtcollege heeft kennis genomen van de stukken van eerste aanleg; het procesverbaal van eerste aanleg; de beslissing waarvan beroep; het beroepschrift ingekomen op 29 november 1996; het verweerschrift in beroep ingekomen op 23 januari 1997; reactie met bijlage van appellant op het verweerschrift ingekomen op 6 februari 1997; brief van de advocaat van de arts ingekomen op 20 maart 1997.

&ellipsis;

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?