MAlS versus Perplex for Windows

Software voor de zelfstandig gevestigde psychiater

  • 10 min.
  • Automatisering
  • Media & Cultuur

In november 1998 werd op de na- en bijscholingsdag van de sectie Psychiatrie door zelfstandiggevestigden vanuit de zaal gepleit voor het ontwikkelen van software. Voordat men deze echter gaat ontwikkelen is het handig om eerst eens na te gaan wat er reeds is. Een vergelijking tussen twee uitgebreide pakketten die uitstekend geschikt zijn voor vrijgevestigde psychiaters: MAlS en Perplex.

De zelfstandiggevestigde psychiater heeft te maken met een breed scala van administratieve taken die ruj moet uitvoeren voor de fiscus, het zorgkantoor, de verzekeraars, de verwijzers, de beroepsgroep en de overheid.
Blijkens De psychiater gevolgd, een verkennend onderzoek naar psychiaters in de GGZ en de eigen praktijk (Trimbos-instituut, 1998) werden in 1996 door 739 psychiaters (412 fte) werkzaam in de eigen praktijk ruim veertigduizend patiënten behandeld. Dit betekent dat van een vrij grote populatie patiëntengegevens moeten worden verwerkt. In de praktijkorganisatie zal de psychiater qua administratie nogal wat gegevens van zijn patiënten moeten verwerken. Van oudsher worden deze gegevens verzameld in individuele patiëntendossiers. Toch komt men hier in de praktijkvoering niet mee uit. &ellipsis;

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?