Vaarvakanties voor psychiatrisch patiënten

Het roer in handen

  • 5 min.
  • Maatschappij

Chronisch psychiatrische patiënten gaan zelden op vakantie. Voor deze doelgroep worden niet veel speciale reizen georganiseerd en het ontbreekt hun vaak aan lef om zelf het initiatief te nemen. De stichting Het roer in handen organiseert met succes zeilvakanties voor mensen met een psychiatrisch heden of verleden.

´Voor veel groepen in de samenleving worden vakanties georganiseerd. Maar voor psychiatrische cliënten is er nauwelijks iets. Voor hen zijn de mogelijkheden om op vakantie te gaan op één hand te tellen.' Volgens Cees Smook, voorzitter en één van de initiatiefnemers van het rehabilitatieproject Het roer in handen, komen psychiatrische patiënten er bekaaid af. Wordt er wel eens wat georganiseerd voor groepen uit een instelling, de individuele (ex-)psychiatrische patiënt valt buiten de boot. Er restte dus maar één ding: zelf vakanties organiseren.
In 1996 werd daarom de stichting Het roer in handen opgericht. Zij organiseert vaarvakanties voor mensen met een psychiatrisch heden of verleden. Dat zijn mensen die in een instelling of beschermde woonvorm verblijven of zelfstandig wonen en bijvoorbeeld regelmatig een dagactiviteitencentrum bezoeken. Een week lang kunnen zij met een

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?