Vijftien jaar psychiatrische epidemiologie

  • 1 min.
  • Boekbespreking
  • Media & Cultuur

Onlangs verscheen een handboek dat zich speciaal richt op de ontwikkelingen in de psychiatrische epidemiologie van de laatste vijftien jaar. Het is niet alleen uitermate bruikbaar voor onderzoekers, maar zal ook in het onderwijs een goede toepassing vinden.

Het door Elsevier /De Tijdstroom uitgebrachte en fraai uitgevoerde Handboek psychiatrische epidemiologie, onder redactie van A. de Jong, W. van den Brink, J. Ormel en D. Wiersma, is een aanwinst voor de psychiatrie. De kracht van het boek ligt in zijn beperking: het richt zich vooral op de psychiatrische epidemiologie. Over de algemene epidemiologie is veel en goede literatuur te vinden.
Het is een naslagwerk dat voor onderzoekers, maar vooral ook voor opleiding en onderwijs zeer goed bruikbaar is. De redactie is erin geslaagd medewerking te krijgen van een keur aan onderzoekers, van wie ook velen werkzaam zijn in de patiƫntenzorg, hetgeen de praktische kant van het boek ten goede komt. Het boek is ingedeeld in drie hoofdstukken. &ellipsis;

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?