Psychiater Heijtel over conflict in de Capriles Kliniek

Slapeloze nachten op Curaçao

  • 5 min.
  • Beroepsuitoefening

Het interview met psychiater F.G.M. Heijtel zou in eerste instantie gaan over de psychiatrie op het zonnige Curaçao. Maar begin november vorig jaar nam de tweekoppige directie van de enige psychiatrische kliniek op het eiland ontslag, een week later gevolgd door de vijf psychiaters, onder wie Frans Heijtel zelf. Hun motief: met het huidige bestuur valt niet te werken.

Ondanks de gemengde gevoelens wil Heijtel het interview, half november 2001, beginnen met de positieve ontwikkelingen die zich de laatste jaren op Curaçao hebben voltrokken. ‘Ik ben altijd heel enthousiast geweest over werken en wonen op Curaçao, en dat ben ik eigenlijk nog steeds. Het werk is bijzonder divers en ik heb een sterke band met het eiland.’ Heijtel werkte de afgelopen drie jaar aaneengesloten, en daarvoor met tussenpozen, op Curaçao. ‘Mijn vrouw komt hier vandaan en twee van mijn kinderen zijn hier geboren. We zijn na tien jaar Nederland bewust teruggekeerd.
We wilden dat onze kinderen Curaçao niet alleen als vakantie-eiland zouden leren kennen, maar dat ze er ook echt zouden wonen.’&ellipsis;

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?