Een zorg minder met het elektronisch patiëntendossier

  • 2 min.
  • Wetenschap

Een elektronisch patiëntendossier (EPD) kent vele voordelen, hoewel menig toekomstig gebruiker te hoge verwachtingen heeft, aldus het rapport Een zorg minder met een EPD. In 2003 presenteerde GGZ Nederland dit rapport over de gang van zaken rond de invoering van het EPD binnen de GGZ. In bijna honderd pagina’s probeert de organisatie de GGZ-instellingen van het nut van het EPD te overtuigen. Hieronder een praktijkervaring.

Een pionier op het gebied van het EPD is GGZ-instelling De Geestgronden in de zuidelijke helft van Noord-Holland. De Geestgronden telt acht locaties, die alle vormen van geestelijke hulp verlenen.
Een jaar geleden begon de instelling met het installeren van een EPD. Een van de gebruikers is psychiater R.J. Beerthuis. Hij vertelt over zijn ervaringen met dit dossier.
‘Dit weekend werkte ik als achterwacht voor onze crisisdienst. Op mijn computer thuis kon ik de gegevens inzien van een patiënt naar wie ik toe moest.Weer thuis heb ik vervolgens het EPD van de patiënt bijgewerkt. Deze handelingen waren tot voor kort niet mogelijk’, aldus Beerthuis, die sinds het voorjaar van 2004 met het EPD werkt.

Compleet overzicht

&ellipsis;

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?