HERVORMINGEN GGZ IN MOLDAVIË

Flexible ACT als inspiratie

  • 6 min.
  • Buitenland
  • Media & Cultuur

Flexible Assertive Community Treatment of F-ACT heeft de potentie uit te groeien tot een internationaal zorgorganisatiemodel voor community mental health. De landen waar al praktijkervaring is met F-ACT zijn net als Nederland hoge-inkomenslanden. Er is nog geen ervaring met de introductie van F-ACT in lage- en middeninkomenslanden. Daar gaat het Reform of Mental Health Services in Moldova Project verandering in brengen.

Foto van René Keet met een tolk in Moldavië
Dr. René Keet, hier aan het werk als trainer in Moldavië met een tolk, is psychiater en directeur behandelzaken divisie maatschappelijke psychiatrie bij GGZ-Noord-Holland-Noord. 

Bij de introductie van F-ACT in Engeland, Noorwegen en Zweden werden een aantal sterke punten genoemd: de integratie van behandeling en herstel, de link tussen medische en sociale interventies, het flexibel schakelen tussen twee niveaus van zorg, het opereren in een overzichtelijke regio waar contact met de huisarts en sociale partners goed mogelijk is en de shared caseload die de teamcohesie versterkt. Dit zijn de

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?