Ziek, zwak en misselijk

Ajax

  • 5 min.
  • Opinie

Naast de vele serieuze vragen waarover collega's zich in de rubriek Opinie buigen, wordt dit keer een onderwerp aangesneden dat niet direct verband houdt met de psychiatrie.

Hoewel Ajax bij het verschijnen van dit nummer al weer is opgeklommen uit het dal, blijft het een interessante vraag waarom Ajax aan het begin van het seizoen zo slecht presteerde. Hieronder volgen de reacties van een aantal psychiaters/voetballiefhebbers.

E. Hoencamp, Psychiatrisch centrum Bloemendaal te Den Haag:

'Retirer pour mieux sauter'
Niet gehinderd door kennis van voetbal, maar als belevingsdeskundige. Immers, met mijn vader heb ik in 1957 de wedstrijd Feyenoord DOS gezien, speelt mijn jongste zoon en Ajax-fan zeer verdienstelijk voetbal, de oudste zoon rugby spelend, is fan van PSV en ondergetekende draagt Feyenoord-sokken, die hij van zijn zoons heeft gekregen. Eigenlijk is de vraag: 'Hoe komt het toch de Ajax zo goed presteert over de afgelopen jaren?' Hoe komt het toch dat zo'n klein land als Nederland en met name Ajax, in staat is om veel zeer goede voetballers voor de hele Europese Unie te leveren en toch nog zelf een leuke competitie te behouden? Wie haalt het eigenlijk in zijn hoofd om te zeggen dat het niet goed gaat met Ajax? Dat het zelfs slecht gaat? &ellipsis;

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?