Het niet onderkennen van een serotonine syndroom

Uitspraak Medisch Tuchtcollege

  • 13 min.
  • Maatschappij
  • Tuchtrechtspraak

Op 13 april 1996 berispte het Medisch Tuchtcollege te Zwolle een zenuwarts die faalde op essentiƫle onderdelen van zijn behandeling. Hieronder volgt de uitspraak en de commentaren van twee psychiaters.

Het college voor Medisch Tuchtrecht in eerste aanleg, gevestigd te Zwolle, oordelend inzake de op 25 april 1995 ingekomen klacht van A, wonende te B, klaagster, tegen C, zenuwarts, wonende te D, verweerder.

Gezien de stukken, waarvan met name het klaagschrift, voorzien van een bijlage, het verweerschrift, de repliek en de dupliek, voorzien van een bijlage, alsmede het op verzoek van de secretaris van het College door de directeur patiƫntenzorg van E overgelegde medisch dossier van F, geboren 15 augustus 1923 en overleden 8 maart 1995.
Gelet op het verhandelde ter zitting van 13 april 1996, waar klaagster en verweerder in persoon zijn verschenen, klaagster bijgestaan door mr. G, advocaat te H, verweerder door mr. I, advocaat te Jen waar als deskundige is gehoord dr K, zenuwarts, A-opleider psychiatrie, hoofd afdeling Biologische Psychiatrie, verbonden aan L te M.

Overweegt: &ellipsis;

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?