Tuchtzaak seksueel grensoverschrijdend gedrag

  • 12 min.
  • Beleid
  • Tuchtrechtspraak

Het Medisch Tuchtcollege Groningen heeft op 17 oktober 1997 een psychiater veroordeeld. Vanwege de beschuldiging van seksuele intimidatie is de psychiater de bevoegdheid de geneeskunst uit te oefenen ontzegd.

Procesverloop

Bij schrijven d.d. 24 april 1997 met bijlagen heeft mw. A te C - klaagster - een klacht ingediend tegen de psychiater dr. B te D, hierna te noemen: de aangeklaagde arts. Klaagster, die vanaf medio 1992 door de aangeklaagde arts is behandeld, stelt dat de klacht inhoudt 'seksuele intimidatie dan wel seksuele handelingen, met daaruit voortvloeiende geestelijke beschadiging, veroorzaakt en aangezet door de heer B als therapeut met ondergetekende als patiƫnte'.
Zij geeft aan dat zij eind januari 1997 terzake ook heeft geklaagd bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg, maar dat de oplossing die van die zijde wordt voorgestaan (de arts stopt vrijwillig met de praktijk en laat zich vrijwillig uitschrijven uit de betreffende registers) niet de oplossing is die haar voor ogen stond. De aangeklaagde arts heeft zich verweerd bij schrijven d.d. 21 mei 1997.&ellipsis;

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?