Oordeel over moederschap leidt tot waarschuwing

  • 8 min.
  • Maatschappij
  • Tuchtrechtspraak

Op 2 december 1997 waarschuwde het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg een psychiater die haar oordeel had gegeven over het functioneren van haar patiƫnte als moeder. De patiƫnte, verwikkeld in een echtscheidingsprocedure, vermoordde nog datzelfde jaar haar vierjarige zoontje.

Het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg heeft de navolgende beslissing gegeven in de zaak van 1. A, Regionaal Inspecteur voor de Gezondheidszorg, en 2. B, Inspecteur voor de Gezondheidszorg voor Zuid-Holland, beiden wonende te D, appellanten, klagers in eerste aanleg, tegen C, psychiater, wonende te D, hierna te noemen: de arts, gemachtigde: E.

1. De loop van de procedure

Klagers zijn tijdig in hoger beroep gekomen van de beslissing van het College voor de beslissing in eerste aanleg van het Medisch Tuchtrecht te 's-Gravenhage van 10 april 1996. Bij die beslissing is de eerste klacht van klagers tegen de arts gedeeltelijk en de andere twee klachten geheel gegrond verklaard, en is aan de arts de maatregel van waarschuwing opgelegd met bevel tot bekendmaking in de Nederlandse Staatscourant, Medisch Contact en het &ellipsis;

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?