Opgepepte morilles

  • 2 min.
  • Column
  • Voer voor psychiaters

Deze maand is in deze culinaire column W. Schermerhom te gast, psychiater en eerste geneeskundige van MFO Psychiatrie AMC/De Meren 'in Amsterdam.
Naast, en indirect ook dankzij zijn werk heeft Willem Schermerhom een tweede passie: het eten, maar vooral het zelf zoeken van paddestoelen, in het bijzonder de morille. Ik spreek hem erover onder het genot van een maaltijd van vis met paddestoelen, in restaurant Tante Koos je, in Loenen aan de Vecht. Schermerhom begon zo'n 25 jaar geleden zijn opleiding in het oude psychiatrische ziekenhuis Santpoort, 'in de tijd dat je als arts-assistent nog wat meer tijd had voor ontspanning' en ontdekte er tijdens één van zijn dagelijkse boswandelingen een morille. Hij werd onmiddellijk gegrepen door de uitzonderlijke schoonheid ervan en raakte, samen met een collega, psycholoog Henk Zwerver, verslingerd aan de zoektocht naar meer. &ellipsis;

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?