Het belang van kritisch koken

  • 3 min.
  • Beroepsuitoefening

Hoe belangrijk zelfkritiek is, in de keuken en in de psychiatrische praktijk, legt prof. dr. G.J.M. Hutschemaekers mij uit tijdens een lunch in zijn Houtense huis. Giel Hutschemaekers werd vorig jaar benoemd tot bijzonder hoogleraar Professionalisering van de geestelijke gezondheidszorg aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Naast zijn werk als hoofd onderzoek van het Gelderse Roos Instituut voor Professionalisering (GRIP), werkt hij het liefst achter de schermen aan de verbetering van de zorg. Hutschemaekers is geboren in Roermond, studeerde filosofie in Straatsburg, vervolgens theologie in Brugge en psychologie in Tilburg. Hij promoveerde in 1990 op een historisch-psychologische studie naar veranderingen in psychopathologie vanaf 1900.&ellipsis;

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?