VOORJAARSCONGRES

Deze sessies mag je niet missen

  • 5 min.
  • Vereniging
  • Voor & door aios

Hoe vertaal je de bevindingen van neuromodulatief muisonderzoek naar de praktijk? Wat betekent de uitkomst van een groot MRI-onderzoek nou in de spreekkamer, voor jouw patiënt? En hoe zet je een klinisch vraagstuk om in wetenschappelijk fundamenteel onderzoek? Dit ‘verhalen vertalen’, van de spreekkamer naar onderzoek en weer terug, vormt de kern van het Voorjaarscongres 2018. Dit artikel geeft een overzicht van de hoogtepunten voor aios.

De laatste decennia zijn er in de psychiatrie steeds meer verschillende onderzoeksmethoden beschikbaar gekomen. Daarnaast worden de gebruikte technieken ook steeds complexer. Dit Voorjaarscongres geeft inzicht in de verschillende manieren waarop je vraagstukken in de psychiatrie kunt benaderen, variërend van de psychopathologie tot behandelmethoden. Want met meer kennis over het brein komen er ook nieuwe aangrijpingspunten voor behandelingen, en daarmee een beter begrip van waarom welke behandeling bij welke patiënt werkt.

De opleiding en erna

Eén van de basisvaardigheden van de psychiater is het onderzoek naar de status mentalis. We doen het dagelijks, maar een goed psychiatrisch onderzoek blijft een kunst. Wat zie je allemaal, en ook belangrijk, hoe schrijf je het op? Michiel Rietveld, Jeroen Lijmer, Rien Van, Michiel Hengeveld en Lisette van

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?